ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Στίγμα η δημιουργία στη Χίο προαναχωρησιακού κέντρου – φυλακή

Στίγμα η δημιουργία στη Χίο προαναχωρησιακού κέντρου – φυλακή

Παράνομο και ανήθικο χαρακτηρίζουν το προαναχωρησιακό κέντρο, που μέλλεται να δημιουργηθεί – όταν και εφόσον – και στη Χίο, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Χίου και οι Ανένταχτοι Αριστεροί Χίου.

Σε σχόλιο – ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, αναλυτικά, τα ακόλουθα:

«Όταν όλη η Χίος απαιτεί με κάθε τρόπο να μην εγκλωβίζονται στο νησί πρόσφυγες, να μην υπάρξει κι άλλη δομή – φυλακή, όταν κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί δεν πρέπει οι πρόσφυγες να κατανέμονται αναλογικά σε όλη τη χώρα, όταν κάθε πολίτης του νησιού και της χώρας καταλαβαίνει ότι πρέπει να απαιτηθεί αντίστοιχα η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη αντί για νέες απάνθρωπες και παράνομες δομές που θα συσσωρεύονται σε κάποιες ευαίσθητες συνοριακές περιοχές, όπως η Χίος, παράγοντας τοπικά εκρηκτικά αδιέξοδα, τότε τι;

Τότε ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού και η νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος δια της αρμόδιας για τα δικαιώματα, μας ανακοινώνουν ότι το προαναχωρησιακό – φυλακή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα χαϊδεμένα παιδιά κάποιων τοπικών δημοσιογράφων, επειδή είναι «ήπιων τόνων», δείχνουν τώρα το πραγματικό τους πρόσωπο. Και δεν είναι καθόλου ήπιο, δεν είναι καθόλου δημοκρατικό για τους πολίτες του νησιού, δεν έχει καθόλου ανθρωπιά για τους πρόσφυγες που θέλει να φυλακίσει κι εγκλωβίσει πάνω στο νησί. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν το τσαλαπάτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιού, χωρίς ταυτόχρονα κανένα ανθρωπισμό για όσους θα εγκλωβιστούν στην νέα δομή που θα είναι μια μαζική φυλακή ακόμη και όσων έχουν κάθε δικαίωμα σε άσυλο στην Ευρώπη.

Δεν πρέπει να τους περάσει. Αντίσταση σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και προθύμων της αυτοδιοίκησης, αντίσταση στο στίγμα από ένα παράνομο κι ανήθικο προαναχωρησιακό – φυλακή».

Μοιραστείτε το:
  • rss