Στην αναμονή η τροπολογία για την ΕΜΧ, παράταση για τα καταστατικά

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, μετά το… κάζο στον συνεταιρισμό των μαστιχοπαραγωγών των Νενήτων, καθώς και την πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για την προώθηση τροπολογίας στα καταστατικά των συνεταιρισμών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, έσπευσε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία στην Βουλή.

Την ημέρα εκείνη είχε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), στον απόηχο των αντιδράσεων των μαστιχοπαραγωγών της Νότιας Χίου.

Έκτοτε, πέρασαν 17 ημέρες και η περίφημη τροπολογία ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Έσπευσε, μάλιστα, ο κ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς να απορρίψει την σχετική τροπολογία του κ. Μιχαηλίδη, στις 4 Μαρτίου 2022.

Σήμερα, Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε την παράταση στην προθεσμία προσαρμογής των καταστατικών των αγροτικών συνεταιρισμών, που έληξε χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς – ωστόσο – να αναφέρει μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία, αλλά ούτε και άλλες λεπτομέρειες.

Ο λόγος της παράτασης, όπως επικαλείται στην ανακοίνωσή του, «είναι η αδυναμία των αγροτικών συνεταιρισμών να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την  ασφαλή πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των γενικών συνελεύσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών  να μην έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού τους εντός της προβλεπόμενης στην παρ. 2 του άρθρου 36 του ν.4673/2020 προθεσμίας (11.03.2022)».

Για την τροπολογία της ΕΜΧ ούτε κουβέντα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια