Στην αντεπίθεση ο Βουρνούς, του Κάρμαντζη τώρα του φταίει ο Μάο Τσε Τούνγκ;

Σήκωσε το γάντι η Πρωτοβουλία για τη Χίο στην πρόκληση του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και περνώντας στην αντεπίθεση, με αφορμή τις σημερινές – Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 – δηλώσεις και την επίθεσή του στον κ. Μανώλη Βουρνού και τα περί «λαμπόγυαλου» και «Μάο Τσε Τούνγκ», αποκαλύπτει τα πρώτα δείγματα της ανεπάρκειάς του.

Αναφέρει, ενδεικτικά, στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τη Χίο την απόρριψη του αντιπλημμυρικού έργου του Καλοπλύτη και το πρόγραμμα των led και τον καλεί να τα φέρει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, «για μια συζήτηση με ουσία και πραγματικό αποτέλεσμα για τη ζωή των δημοτών. Δεν είναι θέματα για αντεγκλήσεις, αλλά για καθαρή συνεργασία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας έχει ως ακολούθως:

«Ο κ. Κάρμαντζης παρέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, τον πρώτο σε συμβασιοποιήσεις του ΕΣΠΑ δήμο στο Βόρειο Αιγαίο. Έργα δηλαδή που εκτελούνται.

Τα πρώτα αποτελέσματα της ανεπάρκειας του κ. Κάρμαντζη σε σοβαρά έργα που έχει ανάγκη το νησί μας χρειάστηκαν λιγότερο από δύο μήνες για να φανούν, και πολύ φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Η απόρριψη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Καλοπλύτη είναι ενδεικτική. Το έργο απορρίπτεται από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προς το παρόν, διότι η εφορεία αρχαιοτήτων Χίου δεν έχει εκφραστεί ακόμη για αυτό, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά.

Τίποτα το καινοφανές σε μια διαδικασία ένταξης. Χωρίς πανικό, όπως πάντα, χρειάζεται δουλειά από όλους, σε πολλαπλά επίπεδα για να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται το νησί μας. Για να πετύχεις την χρηματοδότηση ενός έργου πρέπει τακτικά να ενεργοποιείς τα εμπλεκόμενα μέρη. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τα LED, έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έτοιμο να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση της τροποποίησης της μελέτης από την τεχνική υπηρεσία.

Καλούμε τον κ. δήμαρχο να φέρει και τα δύο θέματα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για μια συζήτηση με ουσία και πραγματικό αποτέλεσμα για τη ζωή των δημοτών. Δεν είναι θέματα για αντεγκλήσεις, αλλά για καθαρή συνεργασία.

Ασφαλώς, τα όσα λέει στη σημερινή του συνέντευξη για ψέματα που ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή, δεν μας αγγίζουν. Ας ακούσει προσεκτικά τι ειπώθηκε από τον Μανώλη Βουρνού στην εκπομπή.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, του κ. Κάρμαντζη του έφταιγε ότι δεν ήταν νομάρχης. Παλαιότερα του έφταιγε κάτι άλλο. Τώρα που είναι δήμαρχος τι του φταίει; Ο Μάο Τσε Τούνγκ;».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια