Στην Αθήνα η συνέχεια με τους 32 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο

Στην Αθήνα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φαίνεται ότι θα δοθεί η συνέχεια στην υπόθεση των 32 Τούρκων, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν στην νησίδα Παναγιά Οινουσσών, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου 2017 και φέρεται να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από το καθεστώς του Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο θα μεταφερθούν ή και αν ακόμα έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ και στην περίπτωση αυτή ακολουθήθηκε η πάγια διαδικασία που εφαρμόζεται και με τους πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, ούτε οδηγήθηκαν στην εισαγγελία.

Άλλωστε, αυτό ακριβώς είχαμε επισημάνει και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, όπου σημειώναμε: «Εκτιμάται ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθείται η διαδικασία που εφαρμόζεται και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι καταφτάνουν στη Χίο».

Από το λιμεναρχείο Χίου, όπου έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, η πρώτη καταγραφή, οι 32 Τούρκοι παραδόθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη της φύλαξής τους και της διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών μέχρι την αναχώρησή τους από το νησί.

Η παραμονή τους στη Χίο φαίνεται ότι θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους και της ανυπαρξίας χώρου φιλοξενίας πλην της ΒΙΑΛ, οπότε και κρίθηκε αναγκαίο για την ασφάλειά τους και την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου να μεταφερθούν στην Αθήνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια