
Στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά Χίου αντιπροσωπεία της DG HOME (βίντεο)
Την δομή καραντίνας προσφύγων και μεταναστών στην Λευκωνιά της Χίου επισκέφθηκε κοινή αντιπροσωπεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της γενικής διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων DG HOME της Ε.Ε., με επικεφαλής την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια κα Beate Gminder, το πρωί της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021.
Η κα Gminder ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου υποδοχής κι ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, για την κατάσταση στην καραντίνα και τον τρόπο λειτουργίας της.
Σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί ένα χρόνο μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου διαπίστωσε ότι τα χρήματα που διατίθενται… έπιασαν τόπο.
Αυτές τις ημέρες στον χώρο της καραντίνας φιλοξενούνται 22 πρόσφυγες και μετανάστες από την τελευταία άφιξη στην Βοκαριά Νενήτων.