Στην εξέδρα του… νόμου Κατρούγκαλου πετά την μπάλα ο Μηταράκης για τις ΑΕΝ

Αυτή τη φορά δεν ψελλίζει, αλλά κυριολεκτικά παραμιλά ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης για την «βόμβα» που κυριολεκτικά έβαλε στην λειτουργία των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και της ΑΕΝ Οινουσσών ειδικότερα, με την εγκύκλιό του, η οποία καταργεί από την εξαίρεση των περικοπών συντάξεων στους συνταξιούχους του ΝΑΤ που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στις ΑΕΝ.

Απαντώντας στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος κατήγγειλε την απόφαση του υφυπουργού και προανήγγειλε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή, ο κ. Μηταράκης επιχειρεί αφενός να υποβαθμίσει το θέμα και αφετέρου και κυρίως τα ρίχνει όλα στον νόμο Κατρούγκαλου, κατ΄ εφαρμογήν του οποίου – όπως ισχυρίζεται – γίνονται οι περικοπές.

Επαναλαμβάνει τα περί άνευ νομικής αξίας, αναφερόμενος στην ρύθμιση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το υπόψη θέμα κι ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα λάβει πρωτοβουλίες για τις ΑΕΝ.

Η απάντησή του στην καταγγελία του κ. Μιχαηλίδη έχει ως ακολούθως:

«Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με κάποιους ωρομίσθιους καθηγητές – συνταξιούχους  ΑΕΝ, ας πει κάποιος στον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη ότι εφαρμόζεται το άρθρο 20 του νόμου Κατρούγκαλου, άρθρο το οποίο εκείνος ψήφισε. Εάν διαφωνεί, θα μπορούσε να το είχε διαβάσει πριν το ψηφίσει!

Ως προς την υποτιθέμενη εξαίρεση που επαίρεται ο κ. Μιχαηλίδης ότι είχε θεσμοθετηθεί λέει ευθέως ψέματα! Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι όλοι να γνωρίζουν πως δεν είχε εκδώσει κανένα σχετικό νόμο, ούτε καμία σχετική υπουργική απόφαση. Επιπλέον ο νόμος Κατρούγκαλου δεν προβλέπει δυνατότητα εξαιρέσεων!

Το μόνο που υπήρχε ήταν μία επιστολή του αρμοδίου υφυπουργού προς το υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς νομική αξία! Αντίθετα η εν λόγω επιστολή δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στους ενδιαφερόμενους.

Φυσικά το αρμόδιο υπουργείο θα λάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την άμεση κάλυψη κενών που μπορεί να δημιουργηθούν και είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια