Στην «μάχη της λακκούβας» με νέα τεχνολογία ο δήμος Χίου (βίντεο)

Σε νέες τεχνολογικές λύσεις προσφεύγει ο δήμος Χίου, προκειμένου να μπει με αξιώσεις επιτυχίας στην «μάχη της λακκούβας», μια μάχη που έχουν μπροστά τους όλοι οι δήμοι της χώρας και μάλλον όλοι μέχρι στιγμής είναι στην πλευρά των ηττημένων.

Η λύση που φαίνεται ότι διερευνούν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής είναι σχετικά νέας τεχνολογίας και πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο φτάνει πάνω από την λακκούβα, την φυσά με αέρα για να φύγουν τα σκουπίδια και στη συνέχεια αρχίζει και ψεκάζει με μίγμα ασφάλτου έως ότου την γεμίσει. Για να πάει στην επόμενη.

Βέβαια, δεν χρειάζεται μόνον ένα λεπτό για να «σφραγίσει» την λακκούβα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, αλλά μάλλον λίγο χρόνο παραπάνω (το βίντεο είναι σε γρήγορη ταχύτητα!).

Το σύστημα άρχισε να εφαρμόζεται πρώτα στις ΗΠΑ, όπου – μάλιστα – μια εταιρεία ονόμασε το μηχάνημα «φονιά της λακκούβας» και σταδιακά άρχισε η επέκτασή του και στην Ευρώπη.

Οι αρμόδιοι που διερευνούν το θέμα επισημαίνουν ότι το κόστος για την επισκευή μιας λακκούβας είναι υποπολλαπλάσιο σε σύγκριση με την συμβατική μέθοδο, που απαιτεί και αυξημένο χρόνο και εργατικό προσωπικό. Ενώ με το μηχάνημα και μόνον με τον χειριστή του μπορεί γρήγορα να γίνει η δουλειά.

Το κόστος για την αγορά του μηχανήματος εκτιμάται ότι κυμαίνεται σε περίπου 150.000 ευρώ και υποστηρίζουν ότι μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει η απόσβεσή του, ενώ μπορεί να εκτελέσει – με μίσθωσή του – ανάλογο έργο και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια