Στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας,12 Σεπτεμβρίου 2022, συνεδρίαση όπου οι ευρωβουλευτές όλης της Ε.Ε. θα ενημερωθούν αναλυτικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα και των παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, εις βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών. Μπορείτε να δείτε ζωντανά και με μεταγλώττιση την διαδικασία εδώ.

Η συνεδρίαση ακολουθεί την αντίστοιχη της αρμόδιας επιτροπής PEGA, όπου την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν αναλυτικά τα όσα έζησαν οι ίδιοι, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης.

Παρών στην συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου θα είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώτος πολιτικός που αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί με το Predator, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κάθε άλλο παρά βοήθησε να πέσουν οι τόνοι, καθώς περιορίστηκε σε λίγες γενικόλογες αναφορές, με μία μόνο αναφορά στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ούτε λέξη για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων.

Ακόμη περισσότερο, χωρίς καμία αναφορά για την αποκάλυψη νέας προσπάθειας παγίδευσης πολιτικού, του πρώην υπουργού και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστου Σπίρτζη.

ΠΗΓΗ: AVGI.GR