Στην Philoxenia προβλήθηκαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Τις δύο πρώτες ημέρες στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού πραγματοποίησαν προγραμματισμένα ραντεβού με 25 επαγγελματίες από διάφορες χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία, Κίνα, Ιταλία, Σουηδία, Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο του προγράμματος B2B της διοργάνωσης, αλλά και επαφές με επαγγελματίες στο περίπτερο της Περιφέρειας. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν σε όλους τους φορείς τουρισμού των νησιών προς χρήση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για νέους, λιγότερο γνωστούς προορισμούς, για τον βιωματικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς επίσης για θεματικές διαδρομές.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες από την Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Χίου και Σάμου, ενώ οι δήμοι Λέσβου και Λήμνου συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο στην έκθεση.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη διαπεριφερειακή εκδήλωση των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης) για την παρουσίαση της διαδρομής και των σημείων από όπου κήρυξε τη διάδοση του χριστιανισμού ο Απόστολος Παύλος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το συνοδικό γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????