Στην Βουλή από τον Μιχαηλίδη οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις στον τομέα της υγείας

Τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις τοποθετήσεις έκτακτου και επικουρικού προσωπικού, αλλά και την ανάγκη άμεσης εκκίνησης διαδικασιών για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου να καλυφθούν κατ’ ελάχιστον οι αυξημένες ανάγκες που επιβάλλει η αντιμετώπιση του κορονοϊού, επεσήμανε ο βουλευτής Χίου Του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, η οποία απαντήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 από τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, επεσήμανε, παράλληλα, την ανάγκη παροχής ακριβών στοιχείων για την κατανομή και το είδος εργασιακής σχέσης του προσωπικού που προσλαμβάνεται, καθώς παρατηρείται «δημιουργική ασάφεια» στις εξαγγελίες του Υπουργείου.

Ο δεύτερος άξονας της ερώτησης αφορούσε τις υποδομές και το υγειονομικό υλικό και ειδικότερα οι σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται ως προς την εξασφάλιση μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζονται στις δομές προσφύγων και ειδικά στα ΚΥΤ των νησιών, όπου ο κίνδυνος διασποράς αυξάνεται σημαντικά και δεν επιτρέπεται ολιγωρία. Τα μέτρα αυτά μέχρι στιγμής κρίνονται εντελώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του πληθυσμού που διαμένει εκεί, των εργαζόμενων στα ΚΥΤ, αλλά και του μόνιμου πληθυσμού των νησιών, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια