Στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για ιονιστές στα σχολεία

Η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την χρησιμότητα των συσκευών καθαρισμού του αέρα ως μέσο μείωσης της διασποράς του covid 19 στον μαθητικό πληθυσμό στα σχολεία έρχεται στην Βουλή, με ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας,  καταδεικνύεται η απουσία σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την χρήση αυτών των συσκευών και επισημαίνεται ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη υλοποιείται η κρατική προμήθεια συσκευών καθαρισμού αέρα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πιλοτικό δημόσιο πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Κύπρου.

Υπογραμμίζουν, επίσης, την αβέβαιη εξέλιξη της πανδημίας, το γεγονός πως η παραλλαγή «όμικρον» πλήττει με αυξημένη νοσηρότητα παιδιά και εφήβους, αλλά και ότι η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών εντός των σχολικών αιθουσών θα ενισχύσει την προστασία του μαθητικού πληθυσμού όχι μόνο έναντι του covid 19, αλλά και άλλων αερογενώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Καταληκτικά, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν έχουν εξετάσει την αποδοτικότητα των συσκευών καθαρισμού αέρα, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, και για το αν προτίθενται να εξασφαλίσουν πόρους και να δρομολογήσουν το συντομότερο δυνατόν τις απαραίτητες, διαφανείς διαδικασίες για την προμήθεια τέτοιων συσκευών στα σχολεία της χώρας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια