Στην Βουλή φέρνει ο Μιχαηλίδης την επανακτηματογράφηση σε περιοχές της Νότιας Χίου

Ερώτηση για την ανάγκη επανακτηματογράφησης σε κτηματολογικές ενότητες της Ιωνίας και άλλων περιοχών της Νότιας Χίου κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με την συνυπογραφή 15 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνεται ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι σε πολλές περιοχές, οι οποίες είχαν ενταχθεί στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των  κτηματογραφημένων τεμαχίων της κτηματολογικής ενότητας Ιωνίας,  που έγινε με την Υπουργική Απόφαση του 2015, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αστοχιών.

Παράλληλα και σε άλλες περιοχές της νότιας Χίου που αφορούν τις κτηματολογικές ενότητες  Ανέμωνα και Μαστιχοχωρίων, εκτός του ότι έμειναν εκτός διαδικασίας επανακτηματογράφησης, έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός (εκατοντάδων αναφορών σφαλμάτων) στην κτηματογράφηση που είχε προηγηθεί. Οι περιοχές αυτές είχαν  τεθεί  εκτός επανακτηματογράφησης,  λόγω εφαρμογής των υψηλών τιμών των  κριτηρίων που ισχύουν. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα διόρθωσης μέσω της δικαστικής προσφυγής είναι χρονοβόρα και ιδιαίτερα δαπανηρή για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός αν  προτίθεται να προβεί σε μια σημαντική γενική μείωση των ελάχιστων ποσοστών που αναφέρονται στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ή στην θέσπιση ειδικών, μειωμένων ελάχιστων προϋποθέσεων για τις νησιωτικές περιοχές.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια