Στην Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την «βόμβα» Μηταράκη για την ΑΕΝ Οινουσσών

Πλήττει ευθέως την δημόσια ναυτική εκπαίδευση και ειδικότερα την ΑΕΝ Οινουσσών η εγκύκλιος του βουλευτή Χίου και υφυπουργού Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη, η οποία ακυρώνει την εξαίρεση των συνταξιούχων ναυτικών από την περικοπή 60% της σύνταξής τους σε περίπτωση που διδάσκουν σε ΑΕΝ.

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, την εν λόγω απόφαση και προαναγγέλλει ότι «λόγω δε της σοβαρότητας του ζητήματος ετοιμάζουμε σχετική επίκαιρη ερώτηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο υπουργό».

Περαιτέρω, σημειώνει ότι «η εξαίρεση αυτή είχε θεσμοθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να διευκολύνει τις κατά τόπους ΑΕΝ στην εύρεση κατάλληλου διδακτικού προσωπικού και κυρίως για να διευκολύνει την ορθή λειτουργία τους.

Η νεότερη εγκύκλιος πλήττει ευθέως την δημόσια ναυτική εκπαίδευση και ειδικότερα την ΑΕΝ Οινουσσών, η οποία απασχολεί κρίσιμο για τη λειτουργία της αριθμό συνταξιούχων ναυτικών. Η αναδρομικότητα δε της ισχύος της εγκυκλίου αυτής, είναι εξοντωτική για τους συνταξιούχους ναυτικούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις ΑΕΝ ως σήμερα.

Οι δικαιολογίες του κ. Μηταράκη ότι πρόκειται περί κακής νομοθέτησης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς προσχηματικές μια και καθ’ όλη την τριετή διάρκεια της εξαίρεσης αυτής δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Καλούμε σε επαγρύπνηση την τοπική κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς και τους συνταξιούχους ναυτικούς εν όψει αυτής της εξαιρετικά αρνητικής εξέλιξης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.