Στην Βουλή για άρση της ασυλίας του Μιχαηλίδη η δικογραφία του Πελαγίτη

Ο κυβερνητικός εκτροχιασμός φαίνεται να ολοκληρώνεται σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των αντιδράσεων κατά της κατασκευής των υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, με την διαβίβαση στην Βουλή της δικογραφίας για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη

Η δικογραφία αυτή, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, που συντάχθηκε από τον λιμενάρχη Χίου κ. Παντελή Βατούση, αφορά τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2022, στα λιμάνια των Μεστών και της Χίου, αντιστοίχως, όπου και επιχειρήθηκε η εκφόρτωση μηχανημάτων έργων τη αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για την έναρξη των εργασιών κατασκευής της υπερδομής στο Θόλος.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χίου ζητά από την Βουλή να αποφανθεί περί της άρσης ασυλίας του βουλευτή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και άσκησης παράνομης βίας από κοινού κατά συρροή!

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες από κοινού με τους συγκατηγορουμένους του αιρετούς του νησιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αποβίβαση των μηχανημάτων απετράπη, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χίου, με αποκορύφωμα την ημέρα των Θεοφανείων στο λιμάνι της Χίου, όπου και έδωσε το παρών και ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, καθώς και σχεδόν το σύνολο των αιρετών του νησιού.

Ακολούθησε η σύνταξη από τον κ. Βατούση της αναφερόμενης δικογραφίας, με την οποία μπαίνουν στην διαδικασία της δικαστικής δίωξης συνολικά 20 άτομα, μεταξύ δε τολυτων και ο βουλευτής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια