Στην Βουλή τα τηγανέλαια της Λαγκάδας, με ερώτηση Ανδρέα Μιχαηλίδη

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής ενέργεια με την καύση τηγανέλαιων, στην περιοχή της Λαγκάδας, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για λόγους τόσο αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής όσο και μικρής απόστασης της μονάδας από τον οικισμό της Λαγκάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έστειλε, όπως έχει την δυνατότητα από τον νόμο, τον φάκελο της αδειοδότησης στο περιφερειακό συμβούλιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).

Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης, τίθεται το ζήτημα αν ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης του κοινού.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου, προκειμένου αφενός να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου και η καταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κατάθεση της ερώτησης στην Βουλή είχε προαναγγείλει ο κ. Μιχαηλίδης, κατά την τοποθέτησή του στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Λαγκάδας, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

tiganelaia-converted

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια