Stir fry λαχανικών με σπαγγέτι
Υπάρχει τρόπος να μαγειρέψετε κινέζικο στο σπίτι σας και να το απολαύσετε φτιαγμένο από τα χεράκια σας ακολουθώντας τη συνταγή του chef Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 100 γρ. κουνουπίδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
- 1 κ.γ. σουσάμι
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το καρότο, σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
πηγή:akispetretzikis.com