Stir fry λαχανικών με σπαγγέτι

Υπάρχει τρόπος να μαγειρέψετε κινέζικο στο σπίτι σας και να το απολαύσετε φτιαγμένο από τα χεράκια σας ακολουθώντας τη συνταγή του chef Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. κουνουπίδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το καρότο, σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

πηγή:akispetretzikis.com