Στηρίζει Μαλαφή, αλλά θέλει δεσμεύσεις και δεν δίνει «λευκή επιταγή» η Συμμαχία Αξιών

Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τάσσεται κατά της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη εν όψει των εκλογών του δεύτερου γύρου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, η Συμμαχία Αξιών, κατηγορώντας την για ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις και αδιαφάνεια, που δεν συνάδουν στην δική της φιλοσοφία διοίκησης του δήμου Χίου.

Εμμέσως δε συνάγεται από την ανακοίνωσή της ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μαλαφή, «επιλογή, με την οποία δεν συναντηθήκαμε στο παρελθόν», θέτοντας – ταυτόχρονα – όρους και προϋποθέσεις για την δημόσια δέσμευσή του ειδικότερα στα μείζονα ζητήματα του νησιού και «τις θεμελιώδεις αρχές διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισονομίας».

Υπό τις συνθήκες αυτές  ο κ. Μαλαφής «δεν λαμβάνει λευκή επιταγή από όλους εμάς», τονίζει επιγραμματικά η Συμμαχία Αξιών, στην σημερινή – Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 – ανακοίνωσή της, η οποία έχει ως ακολούθως:

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 κατέταξαν την Συμμαχία Αξιών στην τρίτη θέση. Ευχαριστούμε τον κάθε ένα και την καθεμιά από τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς και όλους όσοι συζήτησαν μαζί μας για την επόμενη ημέρα στο νησί μας.

Η συμμετοχή της Συμμαχίας στις εκλογές εξέφρασε την συνέπειά μας στις αρχές και τις αξίες μας, πραγματοποιώντας έναν εκλογικό αγώνα με εντιμότητα και σοβαρότητα, ανοίγοντας μία σύγχρονη ατζέντα τόσο για την διοίκηση του δήμου, όσο όμως και για τα θέματα, που αφορούν την επόμενη ημέρα της Χίου.

Όπως είναι γνωστό, η Συμμαχία δεν στηρίχθηκε σε ρουσφέτια και μηχανισμούς αλλά σε ελεύθερα σκεπτόμενους συμπολίτες μας. Η παρούσα τοποθέτηση μας είναι η δημόσια ανακοίνωση της θέσης όλων εμάς, που δώσαμε μαζί αυτόν τον αγώνα και οφείλουμε να λάβουμε θέση δημοσίως εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών:

Είναι σαφές ότι όλοι εμείς, που συναποτελούμε την Συμμαχία Αξιών, σταθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε αναποτελεσματικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών και αδιαφανείς μεθόδους άσκησης εξουσίας βασιζόμενες σε πελατειακές σχέσεις. Προφανώς, η μέχρι σήμερα δημοτική αρχή εμπράκτως έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όσα εμείς αδιαπραγμάτευτα πρεσβεύουμε για αλλαγή σελίδας στον δήμο Χίου, μια διοίκηση με διαφάνεια, πρόοδο και εξέλιξη στο νησί μας.

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθαρίζουμε ότι η άλλη επιλογή, με την οποία δεν συναντηθήκαμε στο παρελθόν, δεν λαμβάνει λευκή επιταγή από όλους εμάς. Εν όψει των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, οφείλει δημοσίως να δεσμευθεί σχετικά με τις προγραμματικές προτεραιότητές της, την θέση της σε σοβαρά θέματα του νησιού και τις θεμελιώδεις αρχές διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισονομίας, με τις οποίες πρέπει να διοικηθεί ο δήμος Χίου και το νησί μας, όπως ακριβώς προτάξαμε στο δικό μας πρόγραμμα, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στη θετική προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

Σήμερα, εμείς, οι υποψήφιοι και τα μέλη της Συμμαχίας Αξιών, σεβόμενοι την ψήφο του χιακού λαού και την ελεύθερη βούληση του καθενός και της καθεμιάς, δηλώνουμε ότι μένουμε συνεπείς στις πολιτικές μας αρχές, αναλογιζόμαστε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συνδημότες μας να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ευόδωση των αρχών μας και την υλοποίηση του προγράμματός μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε την Χίο ξανά πρωταγωνίστρια!