Στηρίζει την fast track επένδυση στα Κεραμεία ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Όψιμη στροφή επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την μεγάλη τουριστική επένδυση του ομίλου Κολλάκη στα Κεραμεία, η οποία εντάχθηκε στην διαδικασία fast track, τονίζοντας – σε ανακοίνωσή του – ότι «τη στηρίζει αν και ενταγμένη σε fast track, διαπιστώνοντας ότι μέχρι τώρα έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και οι απαραίτητοι έλεγχοι από τα συναρμόδια υπουργεία».

Η θέση αυτή έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την έκφραση της κάθετα αρνητικής θέσης του στην διαδικασία fast track, την οποία χαρακτήριζαν αδιαφανή και αντισυνταγματική.

Σήμερα, μετά την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει την προηγούμενη θέση της και τονίζει ότι «για μας δεν σημαίνει ότι κάθε επένδυση που εντάσσεται σε αυτή την διαδικασία απορρίπτεται εκ προοιμίου. Μας ενδιαφέρουν οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες αρκεί να υπηρετούνται οι νόμοι του κράτους, να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον και  διαφάνεια στη διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίθεση κατά Μηταράκη και θεσμικών παραγόντων

Η νομαρχιακή επιτροπή εξαπολύει, ταυτόχρονα, επίθεση κατά του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και κατά κάποιων θεσμικών παραγόντων, τους οποίους – ωστόσο – δεν κατονομάζει – επειδή παρερμηνεύουν τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, όπως τονίζει.

Υπενθυμίζει ότι «τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στο νησί, για την κοινωνική και οικονομική του ανάπτυξη» και αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων που έλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την αποκατάσταση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων του αεροδρομίου, την ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΧ, την καθημερινή δρομολόγηση πλοίων με Πειραιά, καθώς και τη σύνδεση των Οινουσσών με τον Πειραιά.

Καταλήγει δε, προκαλώντας τους «ας μας πουν όλοι αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι πρότινος τι έχουν κάνει για την ανάπτυξη του νησιού μας και τι υποδομές άφησαν για το μέλλον, εκτός από τα ημιτελή έργα».