Στηρίζει τους εργαζόμενους των ΟΤΑ το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Μαζί με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση οι οποίοι σήμερα κατέβασαν ρολά στα γκαράζ του Δήμου διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα συναδέλφων τους, συντάσσεται το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου.

«Το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων παίρνει τέτοιες διαστάσεις που αιτία δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων.

   Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εικοσιτετράωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας,η παντελής έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων,  η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών που βλέπουν ως κόστος τη υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αιτία είναι τα μνημόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι υποστηριχτές της, η ΕΕ  που στο βωμό του κέδρους των λίγων θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές!!!

   Η δήθεν «έξοδος από τα μνημόνια» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση προφανώς δεν αφορά τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τους δεκάδες νεκρούς. Εκτός αν θεωρούν «κανονικότητα» τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τον θάνατο εργατών.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ένωσης και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος μειώνοντας μεσοσταθμικά κατά 32% τις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε μια ειδικότητα, αντιθέτως να εντάξουν και άλλες ειδικότητες στο καθεστώς των ΒΑΕ.

 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και άλλοι συνάδελφοι για να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι»,αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια