Στηρίζουμε δεν υποκινούμε τους Λαγκαδούσους, απαντά η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Θλιβερή χαρακτηρίζει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λαγκάδας κατά της μονάδας καύσης τηγανέλαιων, η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Στην ανακοίνωσή της με αφορμή τα όσα υποστηρίζει η Ν.Ε. Χίου περί υποκινητών, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη η απίθανη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που κατηγορεί ως υποκινητές των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λαγκάδας την τοπική επιτροπή Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον περιφερειακό συνδυασμό Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και ο περιφερειακός συνδυασμός Ανταρσία στο Αιγαίο, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της Λαγκάδας, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Ωστόσο, ούτε υποκινούμε, ούτε καπηλευόμαστε, ούτε πατρoνάρουμε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Λαγκάδας αγωνίζονται για να προστατέψουν το περιβάλλον της περιοχής τους και το μέλλον τους, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι κρατικές υπηρεσίες που έδωσαν την άδεια λειτουργίας στην μονάδας καύσης των τηγανέλαιων είναι υπόλογοι έναντι των κατοίκων της Λαγκάδας και όλης της Χίου.

Η θλιβερή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα θα πέσει στο κενό.

Για ακόμη μια φορά καλούμε την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας και με νομοθετική παρέμβαση να απαγορεύσουν οποιασδήποτε άλλης ομοειδούς μονάδας στα νησιά του Αιγαίου και σε όλη την χώρα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια