Στις 10 Μαΐου ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για το Ξενία

Στις 10 Μαΐου 2019 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Ξενία, στην παραλία της Μπέλλα Βίστα Χίου, όπως ανακοινώθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η πρώτη ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμών  για το Ξενία Χίου, καθώς και τα Ξενία Έδεσσας και Κομοτηνής ορίσθηκε η 18η Ιουνίου 2019.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ https://www.e-publicrealestate.gr/, όπου παρουσιάζονται και συνοπτικά στοιχεία για το ακίνητο.

Ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Ξενία θα είναι ανοικτού τύπου, που σημαίνει ότι: Οι συμμετέχοντες προσφέρουν συνεχώς τιμές μεγαλύτερες από την αμέσως προηγούμενη προσφορά, με ελάχιστη αύξηση το βήμα του διαγωνισμού, έως τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού.

Το κτίριο έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 1572, 47 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1668,66 τ.μ.

Το ακίνητο αποτελείται από τριώροφο κτίσμα, με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών. Είναι χωροθετημένο σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι (περίπου 700 μέτρα) και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει περίπου 2 χλμ. από το αεροδρόμιο της Χίου

Παρουσιάζοντας τις προοπτικές αξιοποίησής του η ΕΤΑΔ επισημαίνει ότι ενδείκνυται η ανάπτυξη μιας ξενοδοχειακής μονάδας, υψηλών προδιαγραφών, τύπου boutique, αξιοποιώντας την στρατηγικής σημασίας χωροθέτηση του ακινήτου.

Η εγγύτητα και εύκολη προσβασιμότητα από/προς τον λιμένα και τον αερολιμένα, σε συνδυασμό με την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας προσδίδουν μια απαράμιλλη προστιθέμενη αξία στο πλαίσιο της αξιοποίησης του συγκεκριμένου “εμβληματικού” ακινήτου.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια