Στις 30 Απριλίου η δίκη Σκούφαλου και Αμπαζή

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 δικάζονται οι δυο εκπαιδευτικοί κ.κ. Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργος Αμπαζής, στελέχη του ΚΚΕ που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης από τον εκπρόσωπο της ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ, για την πολιτική τους άποψη και στάση για τις «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Μετά από πολλές αναβολές με την τελευταία τον Ιανουάριο, το δικαστήριο ορίστηκε για τη Δευτέρα με τους δυο «κατηγορούμενους» να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τις αναβολές και να διώκονται για τις πολιτικές τους θέσεις αναφορικά με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλευρό και των δυο όπως κάθε φορά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τα πέρας του ωραρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι τους και να παραστούν ως ένδειξης συμπαράστασης στο δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

«Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Κάλεσαν όπως όφειλαν το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, μακριά από το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια