
Στις κάλπες οι Χιώτες – Η παραλία ο μεγάλος αντίπαλος της εκλογικής διαδικασίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στη Χίο με τις κάλπες να έχουν ανοίξει στις 7.00 της 25ης Ιουνίου 2023 και τη θερμοκρασία και την παραλία να αποτελούν το αντίπαλο δέος της εκλογικής μάχης.
Η προσέλευση μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, εμφανώς πιο πεσμένη από την αντίστοιχη των εκλογών του Μάη, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελπίζουν ότι το απόγευμα οπότε και αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία να γίνει και η επιστροφή από τις παραλίες, θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα προσέλθουν στις κάλπες.
Σε τοπικό επίπεδο πέρα από μεμονωμένα περιστατικά όπου δεν δόθηκαν από την εφορευτική επιτροπή όλα τα ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους, δεν είχαμε τίποτα άλλο αξιοσημείωτο και το ενδιαφέρον πια θα εστιαστεί στο αποτέλεσμα με το κλείσιμο της κάλπης στις 19.00.
Στη Χίο οι 62.984 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 44 υποψήφιους από 23 κόμματα συν το λευκό ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 144 εκλογικά τμήματα που υπάρχουν, ένα ειδικό των Φυλακών κι ένα για τους ετεροδημότες.
Στα σχολεία του Αγίου Θωμά άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Νότης Μηταράκης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Σταύρος Μιχαηλίδης.
Νότης Μηταράκης: Οι Έλληνες ψηφίζουν για σταθερότητα και ασφάλεια
«Οι Έλληνες, οι Χιώτες ψηφίζουμε σήμερα για σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Ψηφίζουμε για μια καλύτερη Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες σε όλους. Απομονώσαμε τη μιζέρια, απομονώσαμε την τοξικότητα και ατενίζουμε το μέλλον πλέον με αισιοδοξία. Καλές εκλογές!».
Ανδρέας Μιχαηλίδης: Ο κόσμος δεν θα δώσει λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη
“Ο κόσμος δεν θέλει να δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη και το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών θα είναι πολύ καλύτερο για το κόμμα μας συνολικά αλλά και για το νησί μας”.
Σταύρος Μιχαηλίδης: Η έδρα και πάλι στο ΠΑΣΟΚ
Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα στον τόπο μας και πανελλαδικά. Το ΠΑΣΟΚ, θα επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη και ευελπιστώ ότι το πανελλαδικό αποτέλεσμα θα δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα μου να συγκροτήσει μια αξιόπιστη δημοκρατική και πατριωτική αντιπολίτευση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις τυχόν αυθαιρεσίες ή υπερβολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.