Στο 70% η δωρεάν επιδότηση για επενδύσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Το μείζον θέμα της ανάγκης αποσαφήνισης του νέου αναπτυξιακού νόμου ως προς το ποιες περιοχές δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές δωρεάν επιδοτήσεις έθεσε στον υπουργό ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μυριτζή από τη Λέσβο και το μέλος του Συνδέσμου Νίκο Νύκτα από τη Χίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στην Αθήνα, και είχε κλειστεί από τον Βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ήταν παρών και ο ίδιος στη συνάντηση. 

Ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι θεωρεί αυτονόητο ότι τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανήκουν στις αποκαλούμενες στο νέο νόμο «Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»  που ούτως ή άλλως δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές επιδοτήσεις. 

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος που σημαίνει πρακτικά ότι οι μέγιστες επιδοτήσεις στα νησιά μας μπορούν να φτάσουν πλέον στο 70% από 55% που ίσχυε στον προηγούμενο νόμο, ο δε Υπουργός δεσμεύθηκε σε σχετική παρέμβαση του κ. Αθανασίου ότι την προφορική αυτή διευκρίνισή του θα της συμπεριλάβει το συντομότερο σε ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου που θα εκδώσει, όπου θα γίνεται ρητή αναφορά στα νησιά της Περιφέρειάς Βορείου Αιγαίου 

Στη συνέχεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν και άλλα θέματα τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις ιδιωτικές επενδύσεις παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να τα εξετάσει μαζί με τους συνεργάτες του. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια