Στο άπειρο ο Γιάννης Ράλλης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο ο μαθηματικός, πρώην πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Χίου, Γιάννης Ράλλης.

Ο Γιάννης Ράλλης από τους πρωτοπόρους στον κλάδο του, ήταν από τους εκπαιδευτικούς που άφησαν το στίγμα τους σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης από όπου κι αν πέρασε.

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χίου

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Χίου εκφράζοντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, αποχαιρετά σήμερα τόσο πρόωρα και τόσο απροσδόκητα τον αγαπητό μας συνάδελφο, Γιάννη Ράλλη. Ως παιδαγωγός και σχολικός σύμβουλος, υπηρέτησε επί σειρά ετών την δημόσια εκπαίδευση με αγάπη και διάθεση για προσφορά τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους συναδέλφους του, εκπαιδευτικούς.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκτιμώντας την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του αποφάσισε στη μνήμη του, αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό στην Κιβωτό, να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό Τύπο.

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε. Θα είσαι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Ψήφισμα του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Σήμερα 28 Απριλίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του αντιπροέδρου Γιώργου Μαστοράκη, μετά την αναγγελία του θανάτου του προέδρου του παραρτήματος Γιάννη Ράλλη.

Ο Γιάννης Ράλλης ήταν ο δάσκαλος που ζούσε και ανέπνεε για τα μαθηματικά και την διδασκαλία τους.

Τίμησε το λειτούργημά του και υπερασπίστηκε την εκπαίδευση. Φανατικός υπερασπιστής της διαθεματικότητας και διεπιστημονικότητας, άφησε σημαντικό επιστημονικό έργο μέσα από τις εισηγήσεις του στα συνέδρια της ΕΜΕ και τις ημερίδες του παραρτήματος.

Τον συνόδευε η φιλία των συναδέλφων και η αγάπη των μαθητών του.

Από τις θέσεις του διευθυντή του 4ου γυμνασίου, του συμβούλου εκπαίδευσης και στη συνέχεια συντονιστή εκπαίδευσης αλλά και του προέδρου του παραρτήματος επί σειρά ετών, προσέφερε πολλά στην μαθηματική εκπαίδευση.

Η απουσία του θα είναι φανερή σε όλους εμάς, που συνεργαστήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Η διοικούσα επιτροπή ομόφωνα ψηφίζει:

α. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στην επόμενη δημόσια εκδήλωσή της.

β. Ο επόμενος διαγωνισμός Ιπποκράτης ο Χίος για μαθητές Α΄ γυμνασίου να είναι προς τιμήν του και να γίνει «μαθηματικό μνημόσυνο» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων.

γ. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου εις μνήμην του.

δ. Να παρακολουθήσει εφ’ όσον επιτραπεί σύσσωμη η Δ.Ε. την εκφορά του.

ε. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Γιάννη.

στ. Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό Τύπο.