Στο αθλητικό προσκήνιο έρχεται η Χίος με τον ημιμαραθώνιο

Για τέταρτη φορά διοργανώνεται   από τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας  “Chios Running” ο «Ημιμαραθώνιος στο νησί της μαστίχας» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Αυγούστου, ακόμη μια φορά στα στενά γραφικά σοκάκια των Θυμιανών και του Φραγκοβουνίου.

Αγώνας που και φέτος φιλοδοξεί να φέρει το νησί μας στο προσκήνιο, καθιστώντας την διοργάνωση ως μια από τις κορυφαίες στην αγωνιστική ατζέντα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αθλητών Υγείας.

Χαρακτηριστικό του διαρκώς αυξανόμενου διεθνούς ενδιαφέροντος για την διοργάνωση είναι και οι αριθμοί που την συνοδεύουν.

Έτσι, πέρυσι στην Χίο αγωνίσθηκαν 550 αθλητές από 11 χώρες με τους μισούς από αυτούς να είναι από το εξωτερικό,  στη πλειονότητά τους Τούρκοι, των οποίων οι συμμετοχές έφτασαν σχεδόν τις 200.

chiosrunning 15 2

«Φέτος περιμέναμε τουλάχιστον 1000, αφού η όλη διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν. Δυστυχώς, όμως, λόγω της κρίσης υπάρχει μια δυσκολία στους Έλληνες αθλητές και έτσι στόχος μας είναι να πιάσουμε τα περυσινά νούμερα», δήλωσε στον astraparis.gr ο Χιώτης πρωταθλητής και ψυχή της διοργάνωσης κ. Μιχάλης Σημιριώτης.

Η επιτυχία, ωστόσο, της εκδήλωσης φαίνεται και από τα ονόματα των χορηγών που χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν και περιλαμβάνονται σε αυτά διεθνείς φίρμες αθλητικών και άλλων ειδών.

«Μάλιστα, φέτος δεχθήκαμε πρόταση να πουλήσουμε το event και μάλιστα από δύο μεγάλες εταιρείες. Προτιμήσαμε, ωστόσο, παρά τις δυσκολίες να κρατήσουμε τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του αγώνα, αφού τα καταφέρνουμε και με τους χορηγούς», τονίζει ο κ. Σημιριώτης.

Να σημειώσουμε ότι οι εγγραφές για τον 4ο ημιμαραθώνιο  λήγουν στις 23 Αυγούστου 2015.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια