Στο Δ.Σ. Χίου από την ΛΑΣ τα προβλήματα στο κτίριο της φοιτητικής λέσχης

Τα προβλήματα υγειονομικής φύσεως, αλλά και ασφαλείας του κτιρίου, που στεγάζεται η φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το οποίο είναι  ιδιοκτησίας του δήμου Χίου, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. οι σύμβουλοι της ΛΑΣ κ. Μάρκος Σκούφαλος και κα Κλαίρη Κωστάλα επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Το κτίριο της φοιτητικής λέσχης από πλευράς υγειονομείου, αλλά και πυροσβεστικής, κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς δεν έχει έξοδο κινδύνου. Το κτίριο αυτό ανήκει στον δήμο Χίου. Παρόλα αυτά και ενώ οι πανεπιστημιακές αρχές  έλεγαν ότι θα βγει προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για νέο χώρο, βγαίνει προχτές απόφαση και εκταμιεύεται όλο το ποσό για τον δήμο Χίου μέχρι τέλος του έτους.

Επίσης, παρά την αθέτηση της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία της κάνουν αύξηση, ζήτημα που δεν άπτεται των δικών μας αρμοδιοτήτων αλλά ηθικά απαράδεκτο.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και το έχουμε ξαναθέσει ζητάμε να έρθει προς συζήτηση στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των φοιτητών μας αναφορικά με τη σίτισή τους στο κτίριο που αποτελεί δημοτική περιουσία.