Στο εδώλιο 37 Χιώτες για τα γεγονότα με τα ΜΑΤ στο Erytha και στο Αίπος

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου δικάζονται την προσεχή Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 συνολικά 37 άτομα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια κατά των ΜΑΤ, που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Erytha και στο Αίπος, στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Η εκδίκαση αφορά δύο ξεχωριστές υποθέσεις, η μία με επτά κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τα επεισόδια στο ξενοδοχείο και ενός ακόμα για τα γεγονότα στο Αίπος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά και πάλι εμπλοκή στα γεγονότα στο Erytha, με συνολικά 29 κατηγορουμένους.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 37 είναι – κατά περίπτωση – διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.λπ.

Από την συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου εξεδόθη σήμερα, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στις 27 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των ΜΑΤ για τα γεγονότα στο Erytha με κατηγορούμενους συμπατριώτες μας. Κατηγορούνται όσοι υπερασπίστηκαν τη Χίο απέναντι στην κατασκευή υπερδομής στο Αίπος, την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένα χρόνο μετά έκρινε αντισυνταγματική! 

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις εισβολής των ΜΑΤ που επί τρεις μέρες, έβριζαν, πετούσαν ληγμένα χημικά, χτυπούσαν  και έσπαγαν παραμένουν ατιμώρητες, αφού δεν έχει καν ασκηθεί ακόμα δίωξη για τις αποτρόπαιες πράξεις τους!

Σημείο των καιρών και αυτό, για να συμμορφωθούμε όλοι προς τας υποδείξεις της κυβέρνησης και του υπουργού της, για να περάσει η κρατική τρομοκρατία και να μην κουνιέται φύλλο!!!

Πλανώνται πλάνην οικτράν!

Είμαστε όλοι δίπλα στους Χιώτες που κατηγορούνται. Στέλνουμε για άλλη μια φορά το καθαρό μήνυμα ότι όσες υπερδομές και αν σχεδιάζουν, αυτές θα μένουν στα χαρτιά, είτε στο Θόλος  ή οπουδήποτε αλλού!

Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει όσο και αν πασχίζουν!