ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Στο εδώλιο του μονομελούς εφετείου οι δύο διακινητές των… Ψαρών

Στο εδώλιο του μονομελούς εφετείου οι δύο διακινητές των… Ψαρών

Εκδικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη Χίο, η υπόθεση της παράνομης μεταφοράς οκτώ προσφύγων και μεταναστών από την Βολισσό στα Ψαρά, στην οποία εμπλέκονται δύο Χιώτες, ένας επαγγελματίας κι ένας επιχειρηματίας.

Η μεταφορά είχε γίνει στις 24 Απριλίου 2017 από τα Λιμνιά της Βολισσού στα Ψαρά, με το ταχύπλοο σκάφος του ενός εκ των δύο, προκειμένου να επιβιβασθούν από το λιμάνι του νησιού στο πλοίο που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο για Πειραιά.

Μετά τον εντοπισμό από τον λιμενικό σταθμό των Ψαρών των οκτώ προσφύγων και μεταναστών ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμεναρχείο Χίου και στη συνέχεια συνελήφθησαν οι δύο για την παράνομη μεταφορά. Εκτός από το ταχύπλοο κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα ημιφορτηγό κι ένα επιβατικό.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο μεταφορείς κατηγορούνται δυνάμει του νόμου 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), που προβλέπει αυστηρότατες ποινές για την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές Χίου από τις 9 Μαΐου 2017.

Μοιραστείτε το:
  • rss