Στο έλεος του κορονοϊού η ΒΙΑΛ, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Στο έλεος του κορονοϊού, με μηδενικές σχεδόν προφυλάξεις, βρίσκονται πρόσφυγες και εργαζόμενοι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στο ΚΥΤ.

«Έχει περάσει μια βδομάδα σχεδόν από τότε που διαγνώστηκε ο covid-19 σε έγκυες πρόσφυγες και η μόνη ενέργεια που έγινε από το υπουργείο, πέρα από τη μεταφορά κάποιων κρουσμάτων, ήταν το lockdown που κι αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Όλοι οι εργαζόμενοι συνέχισαν και συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει ότι «το ΚΥΤ λειτουργεί πλέον χωρίς γιατρό, ενώ είναι αμφίβολο για το ποιος κάνει την ιχνηλάτηση. Γενική απολύμανση του χώρου της ΒΙΑΛ πραγματοποιήθηκε μετά από πέντε μέρες.

Ακόμα και οι πρόσφυγες που έχουν τον ιό, στεγάζονται σε κοντέινερ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας τους, ενώ τα μέτρα υγιεινής είναι ανύπαρκτα».

Το Σωματείο καταλήγει τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των προσφύγων με δωρεάν τεστ σε πρόσφυγες – μετανάστες και όλους τους εργαζόμενους