Στο έλεος του νοτιά η… Copacabana (Κώμη) της Χίου, τα πήρε και τα σήκωσε (βίντεο & φωτό)

Στο έλεος του νοτιά βρέθηκε από σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, η άρτι αναπλασθείσα παραλία της Κώμης Χίου, η επονομασθείσα και… Copacabana από την δημοτική αρχή, η οποία όντας σε αποδρομή μάλλον μικρή σημασία φαίνεται να δίνει στην προστασία της δημόσιας περιουσίας, που κοσμούσε όλο το καλοκαίρι την παραλία.

Ο ισχυρός νότιος άνεμος και ο έντονος κυματισμός ξέσπασαν στις ομπρέλες, στις καμπίνες και στις ξαπλώστρες της παραλίας και πλέον είναι αμφίβολο αν κάποια από αυτά τα είδη θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο.

Συνήθως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής , περί τα τέλη Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του δήμου Χίου μεζεύ9υν και αποθηκεύουν όλο τον εξοπλισμό της παραλίας. Εφέτος, έμεινε μέχρι σήμερα και ιδού το αποτέλεσμα.

Θα πει κάποιος ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ο καιρός ήταν… 92 Αυγούστου! Ναι, αλλά μετά ήρθε ο Νοέμβριος και οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες ημέρες μας έχουν… γανώσει το κεφάλι για την επερχόμενη κακοκαιρία. Στοιχειώδης, λοιπόν, υποχρέωση του δήμου Χίου να πάρει τα μέτρα του και να μαζέψει τον εξοπλισμό από τις παραλίες για να έχουμε και του χρόνου… Copacabana!

Φωτό & βίντεο Μαρία Σαραντινίδου