Στο Χαϊδάρι οι Καρκαλούσες

Μια συμμετοχή που συζητήθηκε πολύ και κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής στο Καρναβάλι Χαϊδαρίου.
Αναβίωσαν τις Καρκαλούσες, και τέλεσαν Πυργούσικο γάμο συνοδεία αχεράδων που έραναν το ζευγάρι και τους θεατές με άχυρα!!Η μεγάλη πομπή, με το λάβαρο του Συλλόγου και τους οργανοπαίχτες ,τον Παπά με το βιολί, το παρανυφάκια με τα στέφανα, τους γονείς του ζευγαριού με το μωρό τους, τον αντίγαμπρο και την αντίνυφη και τους καλεσμένους χόρευε σε ρυθμούς λάτιν καθώς συνόδευε το λαμπρό ζευγάρι.
Την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος συμμετείχε και στις εκδηλώσεις για τα κούλουμα στο Τουριστικό περίπτερο του Δήμου, στον χώρο που κάποτε γινόταν η Γιορτή του Κρασιού στο ΔΑΦΝΙ. «Μοίρασε εκατοντάδες πακέτα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα, βοηθώντας έτσι στην εξηπηρέτηση του κόσμου που κατέλκυσε την γιορτή! Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Κος Δημ. Κοτσούμπας, μαζί με τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, οι φίλοι Χιώτες δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων κλπ, που πέρασαν να ευχηθούν χρόνια πολλά για την ημέρα, κεράστηκαν σούμα, ούζο και λικέρ μαστίχας, που δεν έλειψαν από τον πάγκο του Συλλόγου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
karkalouses