Στο κανάλι της Βουλής η CINEμάθεια

Το πρώτο αφιέρωμα -μέσα στο 2023- στο Διανησιωτικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου «CINEμάθεια», θα προβληθεί στο κανάλι της Βουλής το ερχόμενοΣάββατο, 25 Φεβρουαρίου, από τις  10-11.00.

“Σε αυτό το αφιέρωμα τα νησιά των Φούρνων Ικαρίας, της Χίου, της Λήμνου και της Λέσβου έχουν την τιμητική τους, μέσα από μαθητικές κινηματογραφικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν με πολύ κόπο, κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας (2021-22), χάρη στην ακάματη προσπάθεια εκπαιδευτικών που εμψύχωσαν και καθοδήγησαν αποτελεσματικά τις ομάδες τους’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την υπεύθυνη του προγράμματος στη Χίο κ. Στέλλα Τσιροπινά.

Φέτος, το Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2023» διανύει τον 11ο χρόνο της ύπαρξής του και έχει δεχθεί 47, συνολικά, αιτήσεις από σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης των νησιών: Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Οινουσσών, Σάμου, Φούρνων, Ικαρίας, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Ρόδου, Χάλκης, Άνδρου, Μήλου, Πάρου, Σίκινου, Σύρου, Φολέγανδρου, καθώς και αίτηση από το ελληνικό Λύκειο Μπίλεφελντ της Γερμανίας.

Το 11ο Φεστιβάλ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του ερχόμενου Ιουνίου (23-24-25), στη Χίο, από τη Δ/θμια Εκπ/ση Χίου και το Ε.Θ.Ο.Σ. (Εθιμομάθεια Θεατρομάθεια Ομηρομάθεια Σινεμάθεια) Αιγαίου.

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ στο ΚΑΝΑΛΙ της ΒΟΥΛΗΣ:

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 10-11 πμ.

Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου CINEμάθεια, 2021-2022

 

ΤΙΤΛΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

“Μια φορά…

εκείνα τα χρόνια…”

Γυμνάσιο

με Λυκειακές τάξεις Φούρνων

Pepper

 

1ο Γυμνάσιο Χίου

 

Η απόφαση

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου

Δεν προλαβαίνω

2ο Γυμνάσιο Χίου

«Καλό είναι να υπάρχεις… αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα»: Φώτης Κόντογλου”

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου

“Μη μείνεις φυσαλίδα…γίνε ο βράχος που είσαι!”

3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

 

Μουσική κεντιά

 

Μουσικό Σχολείο Χίου

 

 

Σχόλια