Στο Κάστρο της γριας και στο φαράγγι των Καμπιών ο Συλλόγου Ε.Ε.Δ.Δ και Τ.Ε.Κ

Στο Κάστρο της γριας και στο Φαράγγι των Καμπιών θα πραγματοποιηθεί η  4η πεζοπορική-πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Ε.Ε.Δ.Δ και Τ.Ε.Κ.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου 2024 και θα περιλαμβάνει 2 πεζοπορίες. Η πρώτη ανάβαση προς το Κάστρο της Γριάς διάρκειας 2 ωρών με τις στάσεις (45 λεπτά είναι η ανάβαση και υψομετρική 180μ) σε βραχώδες περιβάλλον με πανοραμική θέα προς Καρδάμυλα και Οινούσσες και απαιτεί στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

Η δεύτερη στην ρεματιά των Καμπιών με την πυκνή βλάστηση και το ρέμα που δημιουργεί μικρούς καταρράκτες και γούβες με νερό, με τα πέτρινα και ξύλινα γεφύρια και το κάστρο της Ωριάς (κατάβαση το πρώτο μισό της διαδρομής ξεκινώντας από υψόμετρο 330μ) διάρκειας 1,5 ώρας και συνολικού μήκους 3,4χλμ με τερματισμό στην θάλασσα.

Θεωρείται εύκολη με λίγη προσοχή στην αρχή λόγω της κλίσης της. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας πριν τερματίσουμε θα βλέπουμε από πίσω μας την κορυφή του Πεληναίου.

Μεταξύ των 2 πεζοποριών θα γίνει στάση στα Άνω Καρδάμυλα για καφέ και επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο Πριναρίτη του 16ου αιώνα όπου θα δούμε τοιχογραφίες που ανήκουν στην τάση της Κρητικής Σχολής που επικρατεί τον 16ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 18ου.

Η αναχώρηση είναι στις 09.00 με σημείο συνάντησς στην προκυμαία μπροστά από το παλιό τελωνείο και η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ. Για όσους δεν έχουν ΙΧ θα γίνει συντονισμός. Όσοι θέλουν να έρθουν συμπληρώνουν την φόρμα μέσα από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook Association of Chios family Accommodation” ή καλούν στο 6945416549.