Στο κενό το ρεσάλτο Κάρμαντζη – Να κινηθεί θεσμικά τον καλεί ο Βουρνούς

Απέτυχε οικτρά η απόπειρα του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη να διεμβολίσει τον συνδυασμό του κ. Μανώλη Βουρνού Πρωτοβουλία για τη Χίο, τάζοντας αντιδημαρχίες σε συμβούλους που είχαν δείξει σημάδια ότι θα μπορούσαν και να συνεργαστούν μαζί του.

Η σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων της Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 διεξήχθη σε νηφάλιο κλίμα, παρά το γεγονός ότι στελέχη της παράταξης θεώρησαν αιτία πολέμου τις προσπάθειες του δημάρχου, κάτι άλλωστε που είχε διαφανεί με αιχμή – κατά το τελευταίο διάστημα – της υπόθεσης εγκατάλειψης του έργου για το γήπεδο του Εφήβου.

Η Πρωτοβουλία για τη Χίο, με μια λιτή ανακοίνωσή της – λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Τρίτης – δηλώνει ότι εμμένει στις προηγούμενες θέσεις της, δηλαδή για συνεργασία σε προγραμματική βάση και περιμένει θεσμικές πρωτοβουλίες του δημάρχου, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό την εξωθεσμική δράση του κ. Κάρμαντζη.

Αναλυτικά, η Πρωτοβουλία για τη Χίο στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κρούσεις στην παράταξή μας, από στελέχη της δημοτικής αρχής, για συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου δημοτικών συμβούλων μας ως αντιδημάρχων. Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της “Πρωτοβουλίας για τη Χίο” και αποφασίστηκε ότι η παράταξή μας εμμένει στις προηγούμενες θέσεις της για το θέμα, και περιμένει τις θεσμικές πρωτοβουλίες του δημάρχου, όπως τον έχουμε καλέσει και στο παρελθόν».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια