Στο «μικροσκόπιο» της Χιακής Συμπολιτείας ο τουρισμός της Χίου

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015, από τις 6 έως τις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί – τελικά – στο Ομήρειο, η αναβληθείσα ημερίδα της Χιακής Συμπολιτείας για τον τουριστικό σχεδιασμό με βάση τo περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη συλλογική ευημερία.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, θα βρεθούν ο ποιοτικός τουρισμός, η χρηματοδότηση και το ΕΣΠΑ, ο πολιτισμός, τα μνημεία και η σύνδεση τουρισμού – πρωτογενούς τομέα. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων.

Αρχικά η ημερίδα είχε προγραμματισθεί για τις 5 Νοεμβρίου 2015, αλλά ανακοινώθηκε η αναβολή της λόγω των εκτάκτων συνθηκών που δημιούργησε στη Χίο το προσφυγικό πρόβλημα.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:00 Έναρξη

Ένα πλαίσιο θέσεων για ποιοτικό τουρισμό – Η πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας – Δημήτρης Αντώνογλου, ΜSc στον σχεδιασμό, τη διοίκηση και την πολιτική του τουρισμού.

18:20 Δυνατότητες χρηματοδότησης του τουρισμού και το ΕΣΠΑ – Πέτρος Σταύρου, οικονομολόγος.

19:15 Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τουριστικών πλεονεκτημάτων: Το παράδειγμα των Κεραμείων – Δανάη Αθανασοπούλου, αρχιτέκτων μηχανικός – αρχαιολόγος.

19:30 Πολιτισμός, μνημεία & περιβάλλον: Η διασύνδεσή τους πόλος έλξης επισκεπτών – Δέσποινα Τσαρδάκα, αρχαιολόγος.

19:45   Συνδέοντας τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή: Η περίπτωση του αριούσιου οίνου, Δημήτρης Κεφάλας – Πρόεδρος της Αριούσιος Α.Ε.

20:00  Διάλειμμα

20:10 Στρογγυλό τραπέζι: Σχεδιάζοντας για ποιοτική τουριστική ανάπτυξηΜε τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων. Συντονιστής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μηχανικός δομικών έργων.