Στο μικροσκόπιο των αρχών το παράνομο μπάζωμα του αιγιαλού στον Βροντάδο

Σε πλήρη κίνηση έχουν τεθεί οι διαδικασίες όλων των εμπλεκομένων αρχών και υπηρεσιών για την διερεύνηση του παράνομου μπαζώματος του αιγιαλού στην θέση «Κατσουνάκι» του Βροντάδου, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και αποκάλυψε ο astraparis.gr την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 («Τους έπιασαν στα… πράσα, δεν πρόλαβαν να φτιάξουν νέα παραλία στον Βροντάδο»).

Το λιμεναρχείο Χίου την ίδια ημέρα, Παρασκευή, έστειλε σχετική αναφορά στην κτηματική υπηρεσία, στην αστυνομία και στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου, προκειμένου ο καθένας να κινηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, περιγράφοντας το είδος της επέμβασης, ήτοι μπάζωμα και διάστρωση σε μήκος 10 μέτρων και πλάτος 2 μέτρων.

Σημειώνεται ότι το λιμεναρχείο Χίου δεν αναφέρει στο έγγραφό του ούτε την ημερομηνία της παράνομης επέμβασης (Τρίτη 30 Ιουνίου 2020), ούτε και από ποιόν έγινε (εργολάβος του δήμου Χίου, με την επίβλεψη του αντιδημάρχου Ομηρούπολης κ. Σιδερή Ντομάτα). Ωστόσο, όπως μας διαβεβαιώνουν από το λιμεναρχείο έχει γίνει ενημέρωση (προφορική;) για το ποιός έκανε την συγκεκριμένη επέμβαση στον αιγιαλό.

Από την κτηματική υπηρεσία, όπως μας ενημέρωσαν σχετικά, θα ορισθεί συνεργείο τεχνικού και διοικητικού υπαλλήλων, που θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή και θα καταγράψουν την επέμβαση, το είδος και το μέγεθός της και θα ζητήσουν την άρση ή την απομάκρυνση των υλικών. Αντίστοιχα, το λιμεναρχείο Χίου με βάση το πόρισμα της κτηματικής υπηρεσίας θα επιβάλει το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η αστυνομία, που έχει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, θα ενημερωθεί σχετικά από την κτηματική υπηρεσία και εν συνεχεία – αν και εφόσον η κτηματική χαρακτηρίσει παράνομη την επέμβαση – θα αναζητήσει τους υπεύθυνους και τους δράστες και θα σχηματίσει δικογραφία, την οποία και θα διαβιβάσει στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου για τα περαιτέρω.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι και πέρυσι είχε γίνει απόπειρα να δημιουργηθεί παραλία στο ίδιο σημείο, παρενέβη και πάλι το λιμεναρχείο Χίου, που κατέγραψε το περιστατικό και σχημάτισε δικογραφία (πέρυσι η ποινική αρμοδιότητα ανήκε στο λιμεναρχείο) κατ΄ αγνώστων.

Από την περυσινή επιχείρηση μπαζώματος, που εκτιμάται ότι έγινε στα τέλη Ιουνίου, έφτασαν στα χέρια μας οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια