Στο Ομήρειο τελικά το γλυπτό «Άνθρωποι χελιδόνια» του Έβη Χρήστου

«Σε καμία περίπτωση η δημοτική αρχή δεν είχε πρόθεση να υποβαθμίσει το εξαιρετικό έργο του κ. Έβη Χρήστου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Κώστας Βεργίνας, ο οποίος και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον καλλιτέχνη για την απομάκρυνση του γλυπτού του από το δημαρχείο Χίου

Συμφωνήθηκε δε, στην σχετική συνάντηση που είχαν, ότι εφεξής το έργο θα εκτίθεται μόνιμα στο Ομήρειο σε σημείο υπόδειξης του κ. Χρήστου.

Ο κ. Βεργίνας επιμένει να μιλά στην ανακοίνωσή του για παρανοήσεις και σημειώνει ότι «η απομάκρυνση του γλυπτού και η μεταφορά του στο Ομήρειο κρίθηκε απαραίτητη για την ασφάλεια του έργου, αφού στους χώρους όπου φιλοξενούνταν το γλυπτό ήταν προγραμματισμένες να εκτελεστούν εργασίες».

Ο ισχυρισμός αυτός κάθε άλλο παρά πειστικός είναι, αφού και μέτρα προστασίας θα μπορούσαν να ληφθούν, χωρίς το γλυπτό να αποκαθηλωθεί ή σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε μετά την εκτέλεση των εργασιών να επιστρέψει στην θέση του.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι λόγω του ισχυρού συμβολισμού του έργου για το προσφυγικό τούτο δεν ήταν αρεστό στον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος εν μιά νυκτί και χωρίς να τηρήσει την οποιαδήποτε διαδικασία το απομάκρυνε, ενώ στην συνέχεια επιχείρησε με υπεκφυγές και σαθρά επιχειρήματα να δικαιολογήσει την πράξη του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια