Στο Ομήρειο το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην εκπαίδευση, και στο πλαίσιο των δράσεων «Ομηρείου έργα» θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ένα σύνολο δράσεων γύρω από τα κινούμενα σχέδια, φιλοξενείται τον Μάρτιο στο Ομήρειο.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνεται από το 2008 στη Σύρο των Κυκλάδων, ενώ από το 2015 υλοποιεί προγράμματα περιφερειακών εκδηλώσεων, με τίτλο #tour και στόχο τη διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ μέσα από δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων. Στο πλαίσιο αυτών των περιφερειακών εκδηλώσεων εντάσσονται και οι παρακάτω δράσεις κινουμένων σχεδίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Χίου με πρωτοβουλία του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου. 

Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προβολές για όλη την οικογένειααπό το βραβευμένο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του Animasyros. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 14 και 19 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Ομηρείου. Ταυτόχρονα, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου αλλά και Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο εφαρμοσμένα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων, που θα διεξαχθούν στο Ομήρειο αλλά και σε σχολικές εγκαταστάσεις, και να πειραματιστούν με τη μέθοδο του animation, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων εκπαιδευτών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια