Στο Πανευρωπαϊκό τα κοκτέιλ του Ιάκωβου Κωσταντά

Ένα εισιτήριο για τους ευρωπαϊκούς τελικούς του Nikka Perfect Serve 2017 στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου περιμένει τον Ιάκωβο Κωσταντά που έλαβε την 1η θέση ανάμεσα σε δεκάδες Έλληνες baristas στο Nikka Perfect Serve 2017.
Ο Ιάκωβος Κωσταντάς στοχεύει σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα του εξασφαλίσει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να επισκεφθούν τα αποστακτήρια των Nikka, Yoichi & Miyagikyo, και να διδαχθούν την ιαπωνική φιλοσοφία του whisky!
Το Nikka Perfect Serve 2017 είναι ένας διαγωνισμός cocktail, για επαγγελματίες bartenders, διαφορετικός από όλους τους άλλους.
“Μια στιγμή, Μία συνάντηση”.. Η ιαπωνική φιλοσοφία “Ichi-go Ichi-e” είναι η βασική αρχή πίσω από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε συνάντηση είναι μοναδική και γι “αυτό πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός θα επικεντρώθηκε στo Omakase, «Το αφήνω σε σένα»! Οι κριτές έπαιξαν τους ρόλους των αναποφάσιστων πελατών στους bartenders. Σημαντικό δεν είναι μόνο το ποτό που θα φτιάξουν, αλλά και η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση που θα προσφέρουν οι διαγωνιζόμενοι.
Η καινοτομία αυτής της χρονιάς ήταν ότι το Nikka Perfect Serve έφερε μια νέα τροπή στην εξυπηρέτηση του whisky, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να έχουν ένα μυστικό συστατικό- Kakushiaji. Αυτό το μυστικό συστατικό… η «κρυμμένη γεύση» , όπως λένε οι Ιάπωνες, έδωσε μια νέα διάσταση στο Nikka Whisky και προφανώς το κρυμμένο συστατικό του Ιάκωβου Κωσταντά του έδωσε το εισιτήριο για τη Νέα Υόρκη.
Είναι πολύ σημαντική διάκριση για τον bartender του ΟΖ, μια διάκριση που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των παροχών και των επιδεξιοτήτων που υπάρχει πλέον και στο νησί μας.