Στο περιφερειακό από τον Γιώργο Αμπαζή ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των Ψαρών

Την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την άμεση δρομολόγηση πλοίου της ίδιας χωρητικότητας με το «Psara Glory» για την σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την ασφαλή μεταφορά των επιβατών, ζητά με πρόταση που κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Γιώργος Αμπαζής.

“Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του προγραμματισμένου ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου «Psara Glory» το νησί των Ψαρών έχει σοβαρά προβλήματα σύνδεσης-επικοινωνίας με τη Χίο. (Η όποια προσπάθεια να μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα το πλοίο Νήσος Σάμος, δεν λύνει το πρόβλημα)

Επειδή, η περίοδος δεξαμενισμού προβλέπεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δε χειμερινή περίοδος εγκυμονεί σοβαρά καιρικά προβλήματα, κατά συνέπεια ο πιθανός ερχομός του κατά πολύ μικρότερου πλοίου «Μεγαλόχαρη» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Φούρνοι-Άγιο Κήρυκο, δεν εγγυάται την πραγματοποίηση του δρομολογίου και την ασφάλεια των επιβατών”, επισημαίνει ο νομαρχιακός σύμβουλος ζητώντας την συζήτηση του θέματος.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια