Στο πλευρό των Σκούφαλου – Αμπαζή η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ

Την στήριξή της στους κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου και Γιώργο Αμπαζή, πρόεδρο της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Χίου, που δικάζονται την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, εκφράζει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.

Στη ανακοίνωσή της τονίζει ότι δικάζονται «για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» (ΚοινΣΕπ). Η ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία λόγω και της πίεσης που άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση, που οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών. Αυτού του είδους οι συμβάσεις,, που βαφτίζονται «νεανική επιχειρηματικότητα» οδηγούν στη μισοδουλειά, τη μισοανεργία, τη ζωή με δόσεις και όχι τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ταυτόχρονα, καλλιεργείται η αυταπάτη ότι οι ΚοινΣΕπ είναι η απάντηση στην ανεργία ενώ αποκρύπτεται ότι δρουν στο έδαφος της ζούγκλας του καπιταλισμού και αναπόφευκτα εμπλέκονται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό, που οδηγεί στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών.

Είναι προφανές ότι στοχοποιείται η πολιτική δράση και γνώμη των συντρόφων, που έπραξαν το καθήκον τους. Κάλεσαν τον χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στο λεγόμενο «κοινωνικό εταιρισμό» των ΚοινΣΕπ, θεσμό που επιδιώκει την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης, τη διαιώνιση των προβλημάτων της.

Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις διώξεις είναι οι δεκάδες αποφάσεις στήριξης όπου συνεχίζουν να παίρνονται σε όλη την Ελλάδα από φορείς, συνδικάτα, σωματεία και συνεχίζεται. Οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν συνέχεια των επιδιώξεων κάθε λογής δίωξης των αγώνων, της παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους συντρόφους που δικάζονται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό του νησιού ότι τέτοιες διώξεις είναι κακός οιωνός για τους λαϊκούς αγώνες γενικότερα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια