Στο πλευρό των εργαζομένων της υπηρεσίας ασύλου ΑΔΕΔΥ και Περιφέρεια

Την στήριξή του στους εργαζόμενους της υπηρεσίας ασύλου  και την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης  του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης 629 εργαζόμενων και στην απόλυση των 17, εκφράζει με ανακοίνωσή του το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

«Καταγγέλλουμε  ότι η απόλυσή τους  αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη. Καταγγέλλουμε κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τέρμα πια στην ομηρία, τέρμα πια στα νομικά τερτίπια και στα δήθεν “υπηρεσιακά  κωλύματα”. Όχι δουλειά σε δόσεις! Να προσληφθούν άμεσα ως μόνιμοι, οι υπηρετούντες στην υπηρεσία ασύλου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ομόφωνη στήριξη και από το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Ομόφωνα με απόφασή του, το βράδυ της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στήριξε το αίτημα του Σωματείου Εργαζόμενων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, που στέκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού ζητήματος.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ομάδα απεργών από την Λέσβο με την υποστήριξη μελών του συντονισμού Α΄/βάθμιων σωματείων Λέσβου, καθώς του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων ΜΚΟ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου, «η οποία τού εξέθεσε το ζήτημα της στοχευμένης απόλυσης 17 εργαζομένων με σαφή στοιχεία συνδικαλιστικής δίωξης, σε μια εποχή που η υπηρεσία ασύλου και τα νησιά ειδικότερα έχουν απόλυτη ανάγκη και τον τελευταίο εργαζόμενο, πόσο μάλλον τους εμπειρότερους από το προσωπικό της. Ο περιφερειάρχης, αφού άκουσε την επιχειρηματολογία του Σωματείου, δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημά μας, όντας αυτό δίκαιο, και ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια