Στο πλευρό των εργαζομένων των ΟΤΑ η ΑΔΕΔΥ Χίου

Συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι το επονομαζόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιφέρει μεταξύ άλλων:

α) Συντριπτικό κτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ειδικά στις κλαδικές.

β) Θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και κτύπημα των γενικών συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

γ) Την ίδια ώρα , επεκτείνοντας την υπάρχουσα νομοθεσία και καταργώντας διατάξεις που δυσκόλευαν κάπως τις ιδιωτικοποιήσεις, δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, «κατά την κρίση τους» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και αιτιολόγηση, να εκχωρούν σε ιδιωτικές εταιρείες τη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Δίνουμε δυναμικό παρών στην μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Οι κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Διεκδικούμε:

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που θα πληρώνουμε ακριβότερα για αυτές τις υπηρεσίες, με τους δημοτικούς φόρους να αυξάνονται για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια