Στο πλευρό του Γιάννη Παληού Εμπορικός Σύλλογος και Λαϊκή Ενότητα

Την συμπαράστασή τους στον κ. Γιάννη Παληό, του οποίου η πρώτη κατοικία έχει γίνει γνωστό ότι θα βγει σε πλειστηριασμό για χρέη προς τράπεζα, εκφράζουν ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου και η Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής Χίου.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου «καλεί τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους   να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».

Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, βάζει τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, υποχρεώνοντας τους, να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους στις τράπεζες, αφού οι επιλογές είναι δύο… Ή θα ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων που ορίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ή θα βγει η περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Βάζουν λοιπόν, στο ίδιο σακί απλούς ανθρώπους – επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που δανειοδοτήθηκαν σε καλές εποχές, για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της επιχείρησής τους, αλλά «ισοπεδώθηκαν» από την οικονομική κρίση και τη βαριά φοροληστεία, με τους πραγματικούς «μπαταχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο χρεών προς το Δημόσιο αλλά και των κόκκινων δανείων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Η Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής Χίου τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, η άθλια τροπολογία που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. , έγινε για την καλύτερη προστασία των τραπεζών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, γίνεται ακόμη χειρότερο, καθώς μειώνονται περαιτέρω τα ήδη ασφυκτικά κριτήρια ένταξης και στοχεύει ουσιαστικά στην αρπαγή λαϊκών περιουσιών χιλιάδων οικογενειών.

Η συμπαράστασή μας στον Γιάννη Παληό – όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που θα βρεθεί σε ανάλογη θέση – είναι αυτονόητη και πρέπει να πάρει μαζικά και κινηματικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη με τις τεράστιες κοινωνικές και ανθρώπινες διαστάσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια