Στο πλευρό του Σταύρου Σταυρινούδη για το εξώδικο η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το γεγονός του εξωδίκου και την απειλή μήνυσης σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου κ. Σταύρου Σταυρινούδη η εκτελεστική γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:

«Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός να  απειλείται με μηνύσεις  στα δικαστήρια ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, γιατί φέρεται να άσκησε κριτική στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου στην Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών, από εκπρόσωπο υποψήφιο της συγκεκριμένης παράταξης.

Δεν μας ξενίζει φυσικά το γεγονός,  η συγκεκριμένη παράταξη, αντί για επιχειρήματα, να χρησιμοποιεί  απειλές μηνύσεων.  

Αναρωτιόμαστε, όμως,  τι θα έπρεπε να κάνουν οι άλλες παρατάξεις, όταν σε αφίσα της η Ανεξάρτητη Κίνηση  Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς  να τις “πετάξουν στα σκουπίδια”  ψηφίζοντας την ίδια.

Η συνδικαλιστική  αντιπαράθεση  διεξάγεται ελεύθερα μέσα στα σωματεία των εργαζομένων με σεβασμό και επιχειρήματα και στα πλαίσια γόνιμου διαλόγου. Ακόμα και αν αυτή η αντιπαράθεση παίρνει χαρακτήρα “πολεμικής”.

Σε κάθε περίπτωση  η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης,  είναι ξένη προς το συνδικαλιστικό κίνημα και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια . Αν κάποιοι δεν το αντέχουν, φανερώνουν απλώς την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα και να έρθουν σε διάλογο . Χρειάζεται να απομονωθούν πολιτικά τέτοιες πρακτικές. Θα πάρουν την απάντησή τους από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όποιες δυνάμεις σπρώχνουν σε τέτοιους δρόμους».

Ανακοίνωση εξέδωσε, επίσης, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση τονίζοντας τα εξής:

«Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, επιδόθηκε, με δικαστικό κλητήρα, «Εξώδικη όχληση» σε υποψήφιο της παράταξής μας και συγκεκριμένα στον πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρο Σταυρινούδη.

Άκρως ανησυχητικό είναι ότι η «Εξώδικη όχληση» έχει ως αποστολέα πρόσωπο που περιγράφεται στο συγκεκριμένο κείμενο ως «επικεφαλής» και ως «εκπρόσωπος» παράταξης που κατέρχεται στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου.

Για το συμβάν είναι ενήμερες όλες οι παρατάξεις. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής καμία, με ανακοίνωσή της, δεν έχει πάρει θέση.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταδικάζει απερίφραστα προσπάθειες ποινικοποίησης του δημοκρατικού συνδικαλιστικού λόγου.

Σας καλούμε με την ψήφο σας, να καταδικάσετε την επιχειρούμενη ποινικοποίηση του δημοκρατικού συνδικαλιστικού λόγου και την παθητική στάση απέναντί της την:

– Δευτέρα 16.12.2019: Οινούσσες & Ψαρά

– Τρίτη 17.12.2019: από 10.30 π.μ. έως 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χίου».

».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια