«Στο πόδι» και η δημοπρασία για το οικόπεδο στο Lidl – Θα βγει εκ νέου στον αέρα από το νοσοκομείο Χίου

Μια ακόμα προχειρότητα της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου επιβεβαιώθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, κατά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης ενός από τα πλέον εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου, το οικόπεδο πίσω από τα σουπερμάρκετ Lidl και My Market.

Ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο οικόπεδο, θεωρούμενο και ως φιλέτο, τουλάχιστον για το σουπερμάρκετ Lidl, εν τούτοις από την διαδικασία που διεξήχθη σήμερα στο νοσοκομείο Χίου διεφάνη ότι επιεικώς δεν ήταν καλά προετοιμασμένη η διακήρυξη για την μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου και μάλιστα σε περισσότερους του ενός ενδιαφερόμενους, όπως προβλέπεται από την διακήρυξη.

Σημειώνεται ότι το υπόψη οικόπεδο μπορεί να εκμεταλλευθεί πολλαπλώς, ειδικότερα δε το σουπερμάρκετ Lidl είχε δείξει κατά το παρελθόν ισχυρό ενδιαφέρον για την περαιτέρω επέκτασή του, αξιοποιώντας τουλάχιστον τέσσερα από τα συνολικά 13 στρέμματα που καταλαμβάνει.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ήταν να μην κατατεθούν προσφορές στην σημερινή δημοπρασία και καθώς φαίνεται το θέμα θα επανέλθει σε επόμενο χρόνο, με αλλαγές και βελτιώσεις στην διακήρυξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής προσφορών από περισσότερους του ενός ενδιαφερόμενους για διαφορετικά τμήματα του οικοπέδου.

Για τα υπόλοιπα τρία ακίνητα που δημοπρατήθηκαν σήμερα ( δυτικά του αεροδρομίου, Λευκωνιά και Γρου) κατατέθηκαν προσφορές λίγο πάνω από τις τιμές εκκίνησης που όριζε η διακήρυξη.