Στο προσκήνιο νέα «εξαφάνιση» 17 προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο

Βάσιμες υπόνοιες ότι βρισκόμαστε, σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, μπροστά σε μια νέα υπόθεση «εξαφάνισης» προσφύγων και μεταναστών, συγκεκριμένα 17 ανθρώπων, οι οποίοι επέβαιναν – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – στην βάρκα, που προσέγγισε στην περιοχή του Καταρράκτη Χίου τις νυκτερινές ώρες της περασμένης Πέμπτης ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021.

Ήδη, έχουν παρέλθει πάνω από τρεις ημέρες από την άφιξή τους και από το σύνολο των 29, που φέρεται να επέβαιναν στην ίδια βάρκα, γνωστή είναι η τύχη μόνον 12 εξ αυτών, όλοι Σομαλοί, που βρίσκονται στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά.

Από το σύνολο των 12 ατόμων (οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες), οι επτά είχαν εντοπισθεί (στα Φλάτσια τρεις και στα Νένητα τέσσερις) την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή και είχαν μεταφερθεί στην Λευκωνιά, ενώ την επομένη ημέρα Σάββατο μεταφέρθηκαν στην δομή καραντίνας άλλοι πέντε, οι οποίοι είχαν προσέλθει μόνοι τους στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Έκτοτε, ουδεμία είδηση ή πληροφορία για την τύχη των υπολοίπων 17 ατόμων έχει υπάρξει. Από το γραφείο Τύπου της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου η επίσημη ενημέρωση σταματά στους 12, που βρίσκονται στην Λευκωνιά, ενώ από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος δηλώνεται ότι ουδεμία ενημέρωση έχουν για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Φωτό οι πρόσφυγες που εντοπίσθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα Φλάτσια

Σχόλια