Στο “17” ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου

Στο σημείο όπου “ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών”, τραβώντας μια χωρίστρα στο βουνό, στο 17  βρέθηκε ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Την επίσκεψης στο Αίπος κατά τη διάρκεια της οποίας για ακόμη μια φορά εκδηλώθηκε η συμπαράσταση των κληρικών στον αγώνα ενάντια της επίταξης και της κατασκευής κλειστού κέντρου.

Τα μέλη του Συνδέσμου Κληρικών, μοιράστηκαν τη διάχυτη συγκρατημένη ικανοποίηση των Χιωτών που βρέθηκαν στο σημείο και συνάμα την αποφασιστικότητα να μην γίνει οτιδήποτε χωρίς τη θέληση του ακριτικού λαού της Χίου.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, έγινε αναφορά “στα βίαια γεγονότα και στις απρόκλητες επιθέσεις με χημικά από τα ΜΑΤ. Την οδυνηρή εμπειρία έζησαν από κοντά οι πατέρες Γεώργιος Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Θηριανός στον λιμένα Μεστών και ο π. Ιωάννης Κουντουριάδης από την πλευρά του Αίπους.

Από την πρώτη στιγμή το Δ. Σ. εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο ευθαρσώς δήλωσε ότι «ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου στέκεται στο πλευρό των αγωνιζομένων κατοίκων της Χίου. Καλεί τα μέλη του να σταθούν δίπλα στο ποίμνιό τους! Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των πολιτών της Χίου, όπως εκφράστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και να αποφύγει οποιαδήποτε άσκηση βίας”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια