Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015, στην είσοδο της Απλωταριάς ανακοίνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών στην ανακοίνωση – πρόσκληση «καλεί τις γυναίκες του νησιού, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, νέες, συνταξιούχες, σε αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Εμπιστεύσου ένα όπλο που δεν έχει δοκιμάσει ακόμα: την οργάνωση, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη λαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέους δυσβάσταχτους φόρους, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τσακίζουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάνει γνωστό, επίσης, ότι θα συμμετάσχει στο γεύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, την Παρασκευή το βράδυ, στην πλατεία Βουνακίου.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Χίου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, καθώς και στην και στην πανελλαδική- πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη με κύρια αιτήματα:

  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.